Kanilamme sijaitsee Toijalassa, helppojen kulkuyhteyksien äärellä. Majaa pidämme avomieheni sukutalossa kahden sekarotuisen koiran kera. 

Kanimme asuvat kanilassa, joka on rakennettu autotalliin. 

Puppy

Moona

Mukana menossa on kaksi sekarotuista koiraneitoa, Moona ja Puppy.

Moona on 2011 joulukuussa syntynyt hyvän ruokahalun omaava steriloitu narttu. Moonassa on lapinporokoiraa, shetlanninlammaskoiraa ja suomenpystykorvaa. Moona edustaa ensimmäistä omaa koiraani, jonka kanssa ollaan opittu ja koettu yhtä sun toista. 

Puppy on joulukuussa 2014 syntynyt myöskin steriloitu narttu. Puppyn arvioidut rodut ovat saksanpaimenkoira, lyhytkarvainen collie sekä labradorinnoutaja. Puppyn kanssa harrastellaan kotitokoilua, sen mitä nyt ennättää tontin vahtimiselta ja sohvalla köllöttelyltä.

Koirat ovat lähes aina mukana hoitamassa kaneja ja jo pienestä asti kanit tottuvat näiden kahden häslän läsnäoloon. Kanien kanssa koirat tulevat juttuun hienosti; Moona hoivaa pitkäkorvia, siinä missä Puppy pitää järjestyksen kurissa ja kanien linjat kuosissa varastamalla pupujen herkut.

Kaniharrastus on omaan sydämeen rantautunut vuonna 2006, jolloin ensimmäinen kääpiöluppani kotiutui. Muutama kaniton välivuosi on tähän aikaan mahtunut, mutta kerta toisensa jälkeen pitkäkorvat tekevät paluun ja tässä sitä jälleen ollaan.

Vuosien varrella on omistuksessa ollut hyvin monenlaista kania, jonka ansiosta varmasti se oma juttu on hyvinkin selvä. 

Kasvatusajatukset ovat olleet läsnä vuodesta 2009, jolloin ensimmäisiä kertoja ihan todella tuli kasvattajanimiajatukset mieleen. Tuolloin rotuna oli soopeli, joka edelleen kuuluu hyvin vahvasti omiin lempparirotuihin. Lopulta kasvattajanimi jäi hautumaan vuosiksi, kunnes 2018 minulle hyväksyttiin kasvattajanimi Denwen's Suomen Kaniyhdistys ry:n toimesta kääpiölupille sekä pienihopeille.

Kasvatukseni pohjautuu täysin omiin mieltymyksiini ja haluihini, jotka alkavat jo puhtaasti kasvatustavasta. Tahdon kasvattaa kaneja  pienimuotoisesti ja yksilöllisesti, pitäen toiminnan simppelinä ja järkevänä. Tahdon panostaa kanien hyvinvointiin ja terveyteen, väheksymättä luonnetta ja rodunomaisuutta. Minulle on tärkeää, että kasvattini ovat paljon käsiteltyjä, paljoon tottuneita ja ne ovat mahdollisimman mukavia otuksia vuosien yhteiseen eloon. 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now